Over ons

ALS JE'T MIJ VRAAGT: CHIRO DENDERLEEUW!

De chiro is een van de vele jeugdbewegingen in Vlaanderen. Chiro Denderleeuw bestaat intussen  60 jaar! Op zondag kan je heel wat meer doen dan in je luie zetel liggen en naar de televisie kijken of op de pc tokkelen. Dat hadden wij al gesnapt! Hieronder vind je een korte uitleg over hoe dat nu eigenlijk in zijn werk gaat, zo'n Chiro.

Begint het na deze uitleg ook al een beetje te kriebelen en wil jij eens proberen? Groot gelijk!

Contacteer Jana of Ashley als je nog bijkomende vragen hebt.

Waar en wanneer?

Zo goed als elke zondag staat er een bende enthousiaste leiding klaar om je de zondag van je leven te geven. Zij zetten zich de volle 200 % in voor het plezier van onze Denderleeuwse toekomst. Tussen 14 uur en 17 uur beleven we allemaal een fijne namiddag. Stel die GPS dus maar snel in op THONTLAAN 50 in DENDERLEEUW!

Elk ingeschreven kind krijgt bij ons een maandlijst, dat is een lijst waar je op kan vinden wanneer het Chiro is, waar je net moet zijn, of er "speciallekes" zijn zoals een bosdag, een eetfestijn, een kerstfeestje, een weekend, chiro op zaterdag tijdens de examenperiode... Kijk dus best elk weekend je maandlijst na! Je kan deze natuurlijk ook op deze website vinden!

Als afsluiter van een mooi jaar gaan we ieder jaar van 21-31 juli op kamp. Voor onze jongsten,  de ribbels, is dit van 24-31 juli.

Voor wie?

Elk kind tussen 6 en 18 jaar is welkom! Chiro Denderleeuw is een gemengde chiro, dat wil zeggen dat zowel jongens als meisjes welkom zijn!

Wij delen de hele groep op in afdelingen, dit zijn leeftijdsgroepen van 2 jaar. Maar bij welke afdeling hoor jij dan?

Ribbels: 6-8 jaar
Sloebers: 8-10 jaar
Rakwi's: 10-12 jaar
Tito's: 12-14 jaar
Keti's: 14-16 jaar
Aspi's: 16-18 jaar

 

Als je nieuw bent, laten wij je tweemaal proberen, om te zien of de Chiro wel iets voor jou is. Na die twee keer schrijven we je in, en vullen we een medische fiche in. Zo kunnen wij je ook verzekeren.

Wakostda?

Voor 1 jaar chiro vragen wij 30 euro. Extra centjes voor een vieruurtje of drankje zijn niet nodig, zo ook geen vieruurtje of drankje zelf, dat krijg je bij ons!

Die 30 euro wordt dan gebruikt voor:

  • Het wekelijkse vieruurtje
  • De verzekering van de leden. Op de website van chiro Nationaal kan je wat meer uitleg vinden over deze verzekering.
  • Je krijgt een lidkaart van de chiro die je kan gebruiken voor korting op knutselgerief in de Banier.

Bij een kerstfeestje of een ander "specialleke" is het de gewoonte dat wij een klein bedrag vragen voor een cadeautje en de andere benodigdheden van een kerstfeestje. Daarvoor krijg je sowieso tijdig een mailtje of een briefje mee. Weekendgeld en kampgeld zit natuurlijk ook niet in de €30 inbegrepen.

Uniform?

Hoe zie je dat je van de Chiro bent? Aan je uniform natuurlijk!

We dragen dit elke zondag, op daguitstap, als we op kamp vertrekken, ...

Een uniform bestaat uit een beige short of rok, een rode chiro T-shirt en een blauw hemd. Een volledig uniform met de chirokousen e.d. is zeker niet nodig, maar je kind moet wel elke zondag minstens één stuk dragen.

Wij hebben ook onze eigen chiropulls, deze worden besteld bij de inschrijving van uw kind in het begin van het chirojaar. Deze kost €15 en is gepersonaliseerd met je eigen naam. Zo geraak je hem zeker niet kwijt en weet iedereen meteen wie je bent! Vergeet niet dat het in de zomer warm is en deze pull dus niet voldoende is als uniform, aangezien de kids hem dan niet dragen. Een short/T-shirt kopen is aangeraden.

Voor een uniform kan je terecht bij de Banier (aan de Werf in Aalst). Wij verkopen ook tweedehandsuniformen. Vraag ernaar op een zondag bij de leiding, daar kan je ook meteen passen! Als je je oude uniformen wil verkopen, kan je deze ook gerust binnensteken bij de leiding op het lokaal, zij zorgen dat deze kleren goed terechtkomen en worden dan voor jou verkocht.